Vårkänslor och trädfällning i Trollhättan

Vårkänslor och trädfällning i Trollhättan

Hej alla fina följare

Nu är verkligen våren här och det märks att vårkänslorna spirar. Då talar jag inte bara om kärlek och pirr i magen av fladdrande fjärilar, utan att så många tar sig ut mer och pysslar med utomhusgöra. Allt från att tvätta sina bilar till att påta i trädgårdarna. Det är samma aktivitet här hemma hos oss och första projektet var att ta hjälp med trädfällning. Vi anlitade en firma här i Trollhättan som hjälpte oss att fälla ett stort träd vi har på tomten intill garageuppfarten.

Nu under vintern så har det rasat ner så mycket stora grenar och vi är dels rädda för att de ska blåsa ner och göra skada på bilen, vilket vi som tur var klarat oss från än så länge. Men vi tror att det kanske är ganska ruttet vilket gör att då kanske det inte bara är grenar som blåser ner i nästa storm utan kanske hela trädet. Så vi kontaktade ett företag som finns här i Trollhättan som tur är, som är specialiserade på trädfällning och tänkte att de får hjälpa oss ta ner det istället. Bättre det än att behöva oroa sig över det där. Man skulle ju kunna ta hjälp också med att beskära det och på det sättet försöka rädda det, men vi sa att det nog ändå är det bästa att fälla det. Då kan vi hellre plantera några buskar eller en häck för att skydda för insyn eller för att behålla träd och grönska i trädgården.

Vi har ganska gott om det ändå, så det är inte så att det blir helt kalt och tråkigt här hemma. I och med att det trädet står just där vid uppfarten så hamnar mycket löv på bilen under hösten och det är inte så bra för lacken. Så det blir flera fördelar med att ordna med en trädfällning av trädet. Sen ska några grannar till oss få köpa loss veden som blir av det. Ha nu en helt underbar dag och njut av våren!


Kommentarer är stängda.